VICTORIE DRAMATICĂ PENTRU PSD, LA SEVERIN. DIFERENȚA DINTRE DĂNCILĂ ȘI IOHANNIS, DOAR 365 DE VOTURI

În județul Mehedinți, candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a câștigat alegerile, dar diferența față de PNL a fost una strânsă. la Drobeta Turnu Severin, însă, victoria s-a obținut dramatic, la o diferență de doar 365 de voturi. Rezultatele finale arată că la Severin, Viorica Dăncilă a obținut 18.772 de voturi, în timp ce Klaus Iohannis a obținut 18.407 voturi, procentual asta însemnând 50,49 la 49,51.

Rezultate pe județ:

Imagine

La fel ca județul Mehedinți, pe ansamblu, și capitala de județ, municipiul Drobeta Turnu Severin și-a păstrat culoarea roșie. Bătălia a fost, însă, una dramatică și s-a încheiat foarte strâns. Practic, Viorica Dăncilă a luat la Severin cu doar 365 de voturi mai mult decât Klaus Iohannis.

Tehnic vorbind, la Severin, prezența a fost de 42,68 la sută. Din cele 37.179 de voturi valabil exprimate, 18.772 au mers la Viorica Dăncilă, iar 18.407 voturi au mers la Klaus Iohannis.

Iată ce a declarat primarul PSD al Severinului, totodată și președinte executiv al PSD Mehedinți, imediat după anunțarea primelor date exit-poll:

Cel de-al doilea municipiul al Mehedințiului, Orșova, a fost adjudecat de PNL, cu 53,17 la sută. De asemenea, și orașele Baia de Aramă și Vînju Mare au fost câștigate de candidatul PNL cu 51,66 la sută și, respectiv, 51,05 la sută.

Orașul Strehaia a fost câștigat, în schimb, de candidatul PSD, cu 57,20 la sută.

Articolul precedentMEHEDINȚIUL RĂMÂNE ROȘU: REZULTATE FINALE; DĂNCILĂ – 52 LA SUTĂ, IOHANNIS 48 LA SUTĂ
Articolul următorFondatorul Muzeului Regiunii Porților de Fier, omagiat la Turnu Severin