Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că a solicitat ANRE și ANPC să pornească verificări cu privire prețurile solicitate de Mehedinți Gaz. „Mehedinți Gaz nu poate să crească prețul nejustificat la gaze naturale (1.000 lei MWh), a declarat Virgil Popescu.

Lucrurile nu pot rămâne așa! Mehedinți Gaz nu poate să crească prețul nejustificat la gaze naturale (1.000 lei MWh), drept urmare am solicitat astăzi ANRE și ANPC să pornească verificări cu privire la acest aspect. Până se va rezolva acest lucru îi rog pe severineni să schimbe furnizorul de gaze și să aleagă un furnizor cu preț rezonabil de pe comparatorul de prețuri al ANRE.Veți obține o listă cu toți furnizorii de gaze naturale care pot furniza în Drobeta Turnu Severin și selectați prin apăsare furnizorul dorit și veți fi redirecționați pe site-ul companiei selectate pentru a afla ce trebuie să faceți pentru a încheia un contract.

IMPORTANT! Totul se poate face online! Bunici și părinți, vă rog să cereți ajutorul copiilor și lucrurile vor merge foarte ușor.

P.S. Aș dori să repet: prin schema de compensare care este în vigoare dacă aveți un consum mediu veți beneficia de ajutor financiar pentru plata facturilor la energie, respectiv 21 bani/KWh și 25% din prețul gazului natural!- Virgil Popescu

Ministrul demis al Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri seară că Guvernul Cîțu a adoptat OUG de compensare a facturilor la energie electrică și gaze care se va aplica de la 1 noiembrie 2021. Compensările vor fi aplicate direct pe factură, fără ca beneficiarii să facă vreun demers în acest sens.

Facturile la energie electrică vor fi compensate cu 21 de bani/kw, respectiv 21 de lei din prețul final al facturii, care se încadrează la consum între 30 – 200kw +10 %, iar pentru gaze compensarea va fi de 25% din factură.

În cazul persoanelor vulnerabile care vor beneficia de legea „consumatorului vulnerabil” este nevoie ca aceștia să meargă către primării pentru a completa niște date, a completat ministrul.

Sursa: Realitatea de Mehedinti