Modificarea legislativă din 28 decembrie 2018 permite autorităților să acționeze mai eficient în combaterea violenței domestice, prin reducerea timpului în care agresorul poate fi îndepărtat de victimele sale.

În primele șase luni ale anului 2019 au fost emise 31 ordine de protecție provizorii, 18 în mediul urban, iar 13 în mediul rural. Cele mai multe ordine de protecție provizorii au fost emise la nivelul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin (14), Poliției orașului Baia de Aramă (8), Strehaia (7) respectiv Vânju Mare (2).

Numai în ultimele zile, au fost emise de polițiștii mehedințeni două ordine de protecție provizorii la Drobeta Turnu Severin și Orșova.

Poliţia orașului Drobeta Turnu Severin a fost sesizată de o tânără de 21 ani, din municipiu, cu privire la faptul că în ziua 4 iulie a.c., în jurul orei 23.30, în timp ce se afla la locuinţa sa din Turnu Severin a fost agresată fizic de către concubin.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, iar din verificările efectuate s-a stabilit că tânăra a fost agresată de concubinul său de 25 ani, în urma unor neînţelegeri familiale.

Victima a formulat plângere penală şi a solicitat măsurilor corespunzătoare ce se impun în astfel de situații, fapt pentru care polițiștii au emis un ordin de protecţie provizoriu.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. Un caz asemănător s-a petrecut la Orșova, poliția  fiind sesizată de o femeie de 51 ani, din comuna Podeni,  cu privire la faptul că a fost agresată de către concubin.

Din verificările efectuate oamenii legii au stabilit că pe fondul unor neînțelegeri familiale și a consumului de alcool, bărbatul de 57 ani a agresat-o pe apelantă, impunându-se emiterea unui ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de violență în familie.

 

 

 

 

Articolul precedentProcentul de promovabilitate la BAC în Mehedinți este de 56 la sută
Articolul următorSUTE DE CONTESTAȚII ÎN MEHEDINȚI