Pompierii români din Grecia au misiunea de a asigura astăzi protecția a trei localități din zona Attica. Aceștia vor acționa pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunitățile, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

Echipajul de intervenție este format din 8 mașini de stingere incendii de pădure, 4 cisterne și un vehicul utilitar 4×4 UTV.

6 salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor.

Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor. 

În tot acest timp, se menține o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români. 

Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.– DSU România

Articolul precedentPompierii români au ajuns în Grecia
Articolul următorO refugiată afgană a născut în avionul ajuns pe o bază germană