Zi decisivă pentru români! Astăzi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență ia în discuție noi măsuri de restricție, după ce numărul infectărilor cu coronavirus a explodat. Toate deciziile adoptate astăzi vor fi valabile pe întreg teritoriul țării.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte, astăzi, în ședință, pe tema înăspririi restricţiilor împotriva pandemiei.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste 7 în judeţul Ilfov şi peste 6 în Timiş şi în Bucureşti, unde este, de altfel, în creştere, potrivit informaţiilor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică, la raportarea de miercuri.

Între timp, se adâncește scandalul dintre primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și prefectul Capitalei, Alin Stoica. Edilul nu renunță la măsurile dure iar prefectul anunță că dă în judecată primăria. 

Fără să mai aștepte o decizie la nivel de Capitală, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat, miercuri, că limitează, până pe 11 aprilie, programul de funcţionare a mallurilor, magazinelor, hipermarketurilor şi service-urilor auto. În replică, prefectul Bucureștiului a spus că verifică legalitatea deciziei. Alin Stoica așteaptă, totodată, noi reguli de la Guvern pentru gestionarea crizei sanitare.

Pe de altă parte, tot miercuri, Klaus Iohannis a cerut restricţii suplimentare pentru Capitală, care să limiteze aglomerările. Președintele nu crede, însă, că o carantinare a orașului ar fi, în această etapă, cea mai bună soluție.

Articolul precedentCirculație oprită astăzi pe A1, Sibiu- Deva
Articolul următorFlorin Cîțu și Raed Arafat, discuții cu liderii cultelor religioase despre restricțiile de Paște