Politicieni PSD și ALDE , dar și Sebastian Cucoș, prezenți la ceremonia de învestire a noului șef al Jandarmeriei Mehedinţi

Fostul şef al Jandarmeriei Române în timpul protestelor reprimate violent de forţele de ordine, Sebastian Cucoş, urmărit penal în dosarul violenţelor din 10 august, a fost prezent luni la Drobeta Turnu Severin pentru a participa la ceremonialul militar de învestire a noului inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, colonelul Daniel Manolea.

Ceremonialul militar nu a avut loc în curtea unităţii, aşa cum se obişnuieşte de regulă în astfel de cazuri, ci în sediul unei instituţii de cultură din Drobeta Turnu Severin. De altfel, nu a fost respectată nici ora de începere, manifestarea deschizându-se câteva minute mai târziu de ora 10,00. .

“Mă bucur tare mult să vă văd în număr atât de mare alături de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, într-un moment în care nu foarte multă lume vrea să se afişeze alături de Jandarmerie. Aici observ o familie instituţională, o familie comunitară care trăieşte la unison şi asta mă bucură. Într-un an al Centenarului, mă bucur să văd că oamenii aici în Mehedinţi trăiesc laolaltă, gândesc în acelaşi spirit şi sunt alături unii de alţii şi la bine şi la greu”, a spus Sebastian Cucoş, în deschiderea evenimentului de un festivism nepotrivit unui ceremonial militar.

În afara jandarmilor, au fost invitaţi să participe şefii serviciilor deconcentrate, politicieni, reprezentanţii administraţiei publice judeţene care deţin şi funcţii importante în partidul de guvernământ. De altfel şi cei doi parlamentari prezenţi în sală au fost Vlad Bontea (PSD) şi Ionuţ Sibinescu (ALDE).

În discursurile pe care le-au avut cu acest prilej, aceştia au ţinut să ia apărarea Jandarmeriei, considerând că această instituţie a fost atacată nejustificat după violenţele din 10 august.

“În data de 10 august Jandarmeria Română a cunoscut un atac foarte dur din partea politicului şi din păcate, cu tristeţe vă spun, şi colegi din partidul din care eu fac parte au făcut acelaşi lucru. În urma manifestaţiilor din data de 10 august am discutat cu mulţi foşti comandanţi ai Jandarmeriei Române şi generali ai Jandarmeriilor europene. Am ajuns la concluzia că noi politicul trebuie să vă protejăm şi să vă dpm instrumentele potrivite ameninţărilor prin legi clare care să vă ajute şi să nu ne pună pe noi în viitor în situaţii conflictuale. Consider că atacul la adresa Jandarmeriei Române este un atac la securitatea naţională”, a spus deputatul PSD Vlad Bontea.

După modelul şefului IPJ Mehedinţi care l-a invitat recent pe Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi (şi totodată preşedintele PSD Mehedinţi) să taie panglica inaugurală la sediul unui post de poliţie din judeţ, şi proaspătul şef al Jandarmeriei Mehedinţi a ţinut să îl aibă alături în acest moment pe şeful administraţiei publice judeţene.

“Nu doresc să închei această scurtă alocuţiune fără să a sublinia încă o dată importanţa esenţială pe care instituaţia Jandarmeriei o are în cadrul sistemului securităţii naţionale prin menirea de bază de a apăra şi menţine ordinea şi stabilitatea socială a statului de drept. Tocmai de aceea ni se par nefireşti, nemeritate şi contrainteresului naţional atacurile din ultima perioadă asupra instituţiei venite din diverse zone, mai mult sau mai puţin obscure. Consider că este de datoria noastră, a cetăţenilor simpli, a responsabililor, a opiniei publice în general, de a lua poziţie şi de a condamna cu fermitate aceste atacuri care au ca scop denigrarea şi destabilizarea acestei instituţii de bază, de natură a afecta inclusive siguranţa naţională”, a spus, la rândul său, Aladin Georgescu.

La finalul ceremonialului militar, şeful Jandarmeriei Mehedinţi i-a invitat pe cei prezenţi în sală la un moment de “socializare”.

Articolul precedentSturion confiscat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni
Articolul următorCUCOȘ, PRIMIT LA SEVERIN CU ONORURI MILITARE ȘI OSANALE PARLAMENTARE (video)