SEVERINUL, ÎNFRĂȚIT CU SOROCA

Municipiul Drobeta Turnu Severin este, începând de astăzi, înfrățit cu un oraș din Republica Moldova. Momentul ar putea fi considerat unul istoric, având în vedere că solicitarea a venit din partea fraților noștri de peste Prut.

Moment istoric astăzi în ședința Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin! Reședința județului Mehedinți s-a înfrățit cu un mic oraș de peste Prut. Este vorba de orașul Soroca, din raionul cu același nume, din Republica Moldova. Este pentru prima oară când un municipiu de la Dunăre se înfrățește cu o localitate din țara considerată o adevărată soră de sânge a României. Înfrățirea s-a aprobat în unanimitate și a fost salutată călduros de primarul municipiului.

„Sunt frații noștri de peste Prut, este un oraș mai mic decât Severinul, dar ne face plăcere și mai suntem în tratative cu un oraș din Serbia. Aceste înfrățiri pot dezvolta și turismul, ne pot dezvolta și din punct de vedere cultural, mai ales că suntem vorbitori de aceeași limbă, sunt frații noștri adevărați”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Soroca va fi cel de-al treilea oraș cu care Severinul are semnate protocoale de înfrățire. Celelalte două orașe sunt Orly, din Franța și Papingo, din Grecia. Prima înfrățire s-a făcut cu orașul Orly, iar în amintirea acesteia, o stradă din municipiuu se numește chiar ORLY. Soroca este un municipiu în nord-estul Republicii Moldova, situat pe malul drept al râului Nistru, la 160 km de capitala Moldovei – Chișinău, la frontieră cu Ucraina. Cu peste 37 de mii de locuitori, Soroca este al 8-lea oraș ca mărime din Moldova.

Articolul precedentConflict violent la Corcova. Un tânăr acuzat de lovire și distrugere
Articolul următorLucrări de modernizare în piețele agroalimentare din Turnu Severin