Ministerul Apărării Naționale, prin Direcția Generală pentru Armamente, și Avioane Craiova S.A. au semnat vineri, la Craiova, în prezența premierului Ludovic Orban și a ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, contractul pentru „Revitalizarea și modernizarea a 10 aeronave IAR-99 Standard din dotarea Ministerului Apărării Naționale în configurația IAR-99 SM”.

„Prin acest program, dincolo de antrenamentul de zbor, piloții vor putea fi pregătiți și pentru antrenamentul de luptă și vor folosi această capabilitate pentru sprijinul aerian în acțiuni militare concrete. Noi am pus mare preț pe acest aspect și avem speranța că acest echipament va asigura suportul tehnic pentru ceea ce înseamnă pregătirea tinerilor piloți, astfel încât să poată face trecerea spre avionele supersonice, F-16”- ministrul Nicolae Ciucă.

Contractul, în valoare de 275 de milioane de lei fără TVA, are o durată de patru ani, ultima aeronavă modernizată urmând a fi livrată în termen de 48 de luni de la semnarea documentului.

Ministrul apărării naționale și- a exprimat speranța că „prima aeronavă modernizată va intra în testele de verificare după 22 de luni”.

 

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Dănuț Andrușcă, de la șef de vulcanizare, ministru la Economie
Articolul următorAjutoare de urgenţă de aproape 400.000 lei pentru 116 familii