15.000 DE CERERI PENTRU RESTITUIREA TAXEI AUTO

Nu mai puțin de 15.000 de cereri pentru restiturea taxei auto au fost depuse până la data de 31 august 2018, dată limită până la care contribuabilii mai puteau cere înapoi bani încasați abuziv de statul român. Valoarea totală a sumelor cerute înapoi se ridică la 30 de milioane de lei. De la 1 septembrie a început restituirea taxelor plătite în urmă cu cinci ani.

Statul român nu se grăbește deloc atunci când are de dat bani contribuabililor. Doar în cazul în care are ceva de luat de la români, este foarte grăbit. Cei care au plătit taxe de mediu pentru autoturismele înmatriculate au avut ca limită data de 31 august 2018, pentru a depune cererile de restituire, Cei care nu au făcut-o până la această dată nu mai au nicio șansă să vadă vreun leu înapoi. Restituirea sumelor a început de la 1 septembrie, doar că la rând sunt abia cei care au plătit taxa de mediu după luna martie 2013.

Restituirea taxelor auto se face cu mari întârzieri, situație care generează nemulțumire în rândul contibuabililor. Cu toate acestea, oamenii trebuie să știe că Finanțele Publice nu au niciun rol deteminant aici. Banii vin de la Fondul de Mediu, iar ANAF nu joacă decât rolul de bancă.

Articolul precedentMARIAN JEAN MARINESCU A VIZITAT ȘCOLI DIN MEHEDINȚI ȘI VALEA TIMOCULUI
Articolul următorPSD ȘI PNL SE CEARTĂ CARE SĂ ÎNCĂLZEASCĂ SPITALUL JUDEȚEAN