Cei care trec pragul Bibliotecii Județene ”I.Gh.Bibicescu” pot vedea expuse zilele acestea câteva cărți despre Tudor Vladimirescu, cărți documentate despre acesta și despre contextul Revoluției de la 1821, pe care acesta a condus-o, dar și o piesă de teatru inspirată de acesta.

”Tudor Vladimirescu a fost o figură emblematică pentru istoria Țării Românești, de la începutul secolului al XIX-lea, fiind conducătorul Revoluției de la 1821, al pandurilor și domn al Țării Românești. Toţi contemporanii care l-au cunoscut au relevat caracterul său: vorba lui era scurtă, răstită şi poruncitoare. Acesta personifica spiritul revoluţionar al clasei mijlocii. Ţinuta lui era impunătoare, având un aer de comandant. Destinul lui tragic, romanțat desigur, a devenit sursă de inspirație pentru mai mulți autori români”, spun reprezentanții bibliotecii.

Liderul Revoluției de la 1821 a fost trădat de căpitanii săi și a fost asasinat de Vasile Caravia în dimineața zilei de 27 mai 1821, din ordinul lui Alexandru Ipsilanti.

Articolul precedentKlaus Iohannis: ”Responsabilitatea va face posibilă ridicarea mai rapidă a RESTRICȚIILOR”
Articolul următorPeste 2.000 de persoane sunt izolate la domiciliu în Mehedinți