Pompierii militari au intervenit, în perioada 25-27 septembrie, la 4.158 de situaţii de urgenţă, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Majoritatea dintre acestea au constat în asistenţă medicală, echipajele SMURD acţionând pentru acordarea măsurilor de prim-ajutor unui număr de 3.482 de persoane aflate în dificultate.

Potrivit IGSU, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 277 de incendii, precum şi în alte 617 de intervenţii, în sprijinul comunităţilor, cum ar fi deblocare de persoane sau animale, distrugere muniţie neexplodată etc. 

În afara acestor situaţii, pompierii au fost solicitaţi să intervină, în cursul zilei de sâmbătă, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice prognozate, care s-au manifestat în 27 de localităţi din 14 judeţe (Arad, Argeş, Botoşani, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Prahova, Suceava, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea). Salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din 2 case, 2 curţi, 10 beciuri/subsoluri, 2 străzi, 1 operator economic, precum şi pentru degajarea a 22 de copaci căzuţi pe carosabil, fiind avariate 4 autoturisme.

O atenţie deosebită a fost acordată şi incendiilor care au cuprins vegetaţia uscată. În acest sfârşit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 165 de astfel de incendii, care au afectat o suprafaţă de peste 360 ha. În astfel de cazuri, flăcările se întind cu repeziciune, iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a limita şi lichida arderea necontrolată. Situaţia este cu atât mai delicată cu cât în apropierea spaţiilor incendiate se află locuinţe şi există pericolul de propagare a flăcărilor. 

Articolul precedentAladin Georgescu a rămas în funcția de președinte al CJ Mehedinți
Articolul următorCOVID -19. 1.271 noi cazuri. În ce județe sunt cele mai multe infectări