În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 315 persoane se află în carantină, iar 1.689 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, echipe mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, poliție de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat misiuni în sistem integrat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Mehedinți cu persoane care revin din afara granițelor țării.

Peste 350 de polițiști mehedințeni au participat la 840 misiuni pentru impunerea normele privind prevenirea răspândirii infecției cu COVID 19.

În urma activităților desfășurate au fost verificate peste 1.700 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare. În acest context, polițiștii au constatat 5 abateri, persoanele identificate care nu au respectat izolarea la domiciliu fiind sancționate  contravențional cu amendă în valoare totală de 25.000 lei și plasate în carantină instituționalizată sub pază.

De asemenea, polițiștii au aplicat 147 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de peste 360.000 lei.

Jandarmii au constituit echipaje pentru însoțirea convoaielor care au tranzitat județul Mehedinți și transportul persoanelor către centrele de carantină și au asigurat măsurile de protecție și ordine publică la centrele de carantină. Jandarmii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 78.700 lei.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 181 de locații, unde se află 480 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 6 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Polițiștii locali au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020 în valoare de 25.300 lei.
Atât pe timp de zi, cât și seara, în intervalul 19.00- 22.00 au fost desfășurate   misiuni de avertizare sonoră  a populației în apropierea centrelor comerciale cât și pe străzile din municipiu

”Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Mehedinți.

 

Articolul precedent„Legile puterii”. Ludovic Orban, PRIMUL INTERVIU după declanșarea stării de urgență. Ediție explozivă, la Realitatea PLUS
Articolul următorMinistrul Muncii revine cu detalii despre pensiile românilor: Încercăm să le plătim PÂNĂ în Paște