Uniunea Națională a Barourilor din România și barourile membre au decis să tragă un „semnal de alarmă cu privire la cele mai profunde provocări din sistemul de justiție”. Astfel, 4 octombrie va fi ziua când avocații nu vor intra în sălile de judecată. 

Campania „O zi fără avocați! Ziua în care justiția nu există” a fost inițiată în urma Hotărârii Consiliului UNBR din 1-2 septembrie 2023, când s-a decis organizarea unei campanii pentru apărarea drepturilor avocaților, supuși unor provocări și disfuncționalități continue în exercitarea misiunii de apărare a drepturilor și libertăților cetățenilor.
 
#ZiuaFaraAvocati a fost stabilită pentru 4 octombrie 2023, va fi dedicată comunicării problemelor cu care se confruntă avocatura și va fi dublată de recomandarea barourilor către avocații membri de a întrerupe activitatea.
 
UNBR și barourile declară că problemele actuale din justiție sunt chestiuni de interes public care necesită dialogul la aceeași masă al reprezentanților celor trei puteri în stat, precum și al partenerilor indispensabili ai justiției, potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Barourilor din România – UNBR 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentModificare majoră la Codul rutier. Ce se întâmplă cu cei care merg pe bicicletă, mopede sau trotinete electrice
Articolul următorMinisterul Finanţelor Publice a pus în dezbatere publică proiectul privind LIMITAREA plăților cash