Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, pentru salvarea victimelor a trei accidente rutiere, stingerea unui incendiu, deblocarea ușii unui apartament, în interiorul căruia o persoană necesita îngrijiri medicale, dar și pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de vineri, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la un accident rutier, produs între două autoturisme, pe DN 6, în localitatea Tâmna. În urma accidentului, o femeie, în vârstă de circa 59 de ani, ce prezenta dureri toracice, a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, ulterior, fiind transportată la U.P.U. din Drobeta Turnu Severin. Totodată, pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la cele două autoturisme implicate în accident.

Tot vineri, un echipaj de paramedici din cadrul Stației Vânju Mare a intervenit cu o ambulanță SMURD la un accident rutier, în care un pieton a fost acroșat de un autoturism, în localitatea Cioroboreni, comuna Jiana. În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de circa 71 de ani, a suferit traumatisme minore și a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, care, ulterior, l-au transportat la U.P.U. din Drobeta Turnu Severin.

Vineri seara, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Malovăț. Alături de cinci voluntari ai SVSU Malovăț, pompierii au limitat și stins incendiul, care a cuprins circa 5 mp de acoperișul din lemn cu învelitoare din tablă, un aparat electrocasnic și mobilierul dintr-un șopron. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a constituit-o folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.       

Sâmbătă după-amiaza, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Orșova au intervenit cu o autospecială și o ambulanță SMURD, pentru deblocarea ușii unui apartament din municipiul Orșova, în interiorul căruia o persoană singură, cu probleme medicale, necesita ajutor de urgență. După pătrunderea în apartament, pompierii au acordat primul-ajutor medical femeii, în vârstă de 78 ani, și au transportat-o la U.P.U. din Drobeta Turnu Severin.

Duminică, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs între un autotren și o autoutilitară, pe DN 56A, în localitatea Șimian. În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de circa 65 de ani, ce prezenta traumatisme minore, a primit ajutor medical de la paramedicii SMURD, refuzând transportul la UPU Dr. Tr. Severin. De asemenea, pompierii au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulatorii autoutilitarei.

Tot în acest weekend, pentru prevenirea și împiedicarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 18 misiuni, 14 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și patru pentru preluarea și transportul unor persoane, care au necesitat îngrijiri medicale sau au părăsit zona de carantină. Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a asigurat 14 misiuni de decontaminare a unor ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM).

Articolul precedentContinuă investițiile aprobate de Consiliul Local la Turnu Severin
Articolul următorDepistat cu țigări de contrabandă