91 de reclamații au fost depuse la ANPC, după ce clienții magazinului Mobexpert au sesizat că sunt păcăliți cu promoții false. Într-un răspuns pentru Realitatea PLUS, reprezentanții ANPC au transmis că au fost aplicate 60 de amenzi în valoare de aproape 2 milioane de lei și 57 de avertismente în urma controalelor la firma deținută de omul de afaceri Dan Șucu. Jurnaliștii Realitatea PLUS au încercat să obțină un punct de vedere de la conducerea Mobexpert. Fără succes, însă. 

Comisarii ANPC au descoperit nereguli grave în magazinele Mobexpert, în urma a 137 de controale. Firma deținută de Dan Șucu i-a păcălit pe români prin diferențe uriașe între prețul de la raft și cel de la casa de marcat, afișe cu promoții false, reduceri considerabile în baza cardului de fidelitate care nu au fost aplicate, pachete promoționale de 5+1, unde costul produselor separate era mai mic decât cel al ofertei afișate. De asemenea, înșelătoria a fost operată și în mediul online, potrivit comisarilor.

Magazinele lui Dan Șucu, promoții false. Țeapa dată de milionarul care vrea să intre în politică

În urma acestor nereguli, au fost aplicate 117 sancțiuni din care 57 de avertismente și 60 de amenzi în valoare de 1.983.000 de lei. De asemenea, au fost făcute mai multe reclamații la Mobexpert care nu vizau promoții sau reduceri de preț.

Reprezentanții ANPC susțin că cei care au fost păgubiți de firma deținută de Dan Șucu pot să apeleze la instanță pentru recuperarea prejudiciului.

Patronul Rapidului, Dan Șucu, la sediul PNL din Modrogan! Discuții-cheie cu liderii liberalilor

Imediat după ce Realitatea PLUS a prezentat în exclusivitate cum românii sunt păcăliți de Mobexpert, compania a înlocuit etichetele înșelătoare și le-a aplicat pe cele cu prețul corect. 

Citește și Milionarul luat în calcul pentru Capitală, cu parizerul pe capota mașinii. Imagini virale cu Dan Șucu, alături de fanii Rapidului

Articolul precedentȘedință comună la Parlamentul României cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea la NATO
Articolul următorUn autocar în care se aflau 30 de elevi a luat foc pe DN 57