Aceștia au optat pentru Școala Militară de Subofițeri  de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, anunță IJJ Mehedinți. 

Unitățile de învățământ care pregătesc viitorii subofițeri   jandarmi au scos la concurs un număr de 360 de locuri la cele două școli de subofițeri (Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni -170 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv și 15 locuri S.I.E., respectiv Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani -190 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv și 35 locuri S.I.E.)

La ambele unități de învățământ postliceal câte 3 locuri sunt pentru romi.  Probele eliminatorii: vizita medicală și probele de aptitudini fizice au loc în perioada 13-17 ianuarie a.c., conform graficelor stabilite.

Examenul se va desfășura în perioada 10-23 ianuarie 2020. Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie și constă  într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale vor fi afișate în perioada 20-21 ianuarie, după susținerea probei scrise. Perioada de școlarizare va fi în intervalul februarie-decembrie 2020. Conform Ministerului Afacerilor Interne, la cele două școli postliceale de Jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidați, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile.

Articolul precedentTurismul ecumenic în Parcul Natural Porţile de Fier ocupă un loc important
Articolul următorVIDEO Învățătoare prinsă de ministru în timp ce țipa la elevi. Ministrul Monica Anisie a descoperit dezastrul din școlile din Ialomița