O stradă din Severin se va numi „Ilie Balaci”

Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin a votat un proiecte de hotărâre pentru ca o stradă din municipiu să poarte numele marelui fotbalist Ilie Balaci.

Strada Serpentina Roșiori din municipiul Drobeta Turnu Severin se va numi de acum înainte Strada Ilie Balaci. Așa au hotărât, în unanimitate, consilierii municipali în ședința ordinară din 28 februarie 2019. Urmează ca hotărârea să fie pusă în aplicare în cursul acestei luni, să fie montate plăcuțele care indică denumirea străzi și să fie luate toate măsurile ce decurg de aici.

„Așa cum am promis, atunci când marele fotbalist oltean, care ne-a încântat tinerețea, Ilie Balaci, de astăzi el are o stradă în severin care îi va purta numele. Serpentina Roșiori se va numi, de acum încolo, Ilie Balaci”, a precizat primarul Severinului, Marius Screciu.

„Minunea blondă”, așa cum a fost supranumit Ilie Balaci, a murit pe 21 octombrie 2018, la Craiova, în urma unui atac cerebral, la numai 62 de ani. A fost foarte iubit de severineni, mai ales că între anii 1989 și 1991 a antrenat echipa de fotbal al orașului, CS Drobeta Turnu Severin. Balaci s-a consacrat ca unul dintre cei mai buni jucători români de fotbal. Cariera sa de fotbalist se leagă de marile succese obținute de Universitatea Craiova la începutul anilor 1980.

Articolul precedentTopul țărilor din care județul Mehedinți importă bunuri
Articolul următorS-a ales cu dosar penal pentru că nu a achitat cursa unui taximetrist