LOCURI DE PARCARE DE ÎNCHIRIAT, LA SEVERIN

Parcările de reședință din Drobeta Turnu Severin au fost marcate și numerotate de municipalitate, iar severinenii pot să depună cereri pentru a le închiria. Cu toate acestea, în trei luni, doar un sfert din cele circa 2.000 de locuri de parcare marcate și inscripționate până acum s-au adjudecat. Chiar și așa, oamenii nu s-au obișnuit încă cu ideea că nu mai pot parca oriunde doresc.

La finele lunii martie, Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin a adoptat o hotărâre prin care severinenii își pot închiria un loc de parcare, în parcările de reședință, contra unei taxe anuale de 150 de lei. Marcarea și numerotarea locurilor de parcare a început în luna mai și de atunci au fost puse la dispoziția severinenilor aproape 2.000 de locuri în parcările de reședință. Totuși, surprinzător, oamenii nu se înghesuie să aibă propriul loc de parcare. Iar cei care deja îl au, se confruntă cu probleme. Locurile nu pot fi inscripționarte cu „REZERVAT” sau cu numărul mașinii și le găsesc mai mereu ocupate.

Din cele 1957 de locuri marcate și puse la dispoziție, doar 540 și-au găsit un proprietar cert. De asemenea, dintre cele 14 locuri destinate persoanelor cu handicap, doar 8 au fost adjudicate.

Există și câteva reguli de utilizare a locurilor de parcare închiriate. Locul poate fi ocupat exclusiv doar între orele 16:00 și 8:00, iar deținătorii nu au voie să facă niciun fel de inscripționare pe acest loc. Dovada deținerii locului de parcare se probează doar cu tichetul eliberat de municipalitate, tichet care se va afișa pe parbrizul autovehiculului.

Pentru a închiria un loc de parcare, severinenii trebuie să depună o cerere la Serviciul Patrimoniu al Primăriei Severin. Cererea va fi însoțită de copii după: actul de identitate, certificatul de înmatriculare al mașinii, actul de proprietate al apartamentului, certificat de atestare fiscală de la Direcția Taxe și Impozite Locale. Alături de acestea se mai depune o declarație pe propria răspundere, că nu deții un garaj pe domeniul public.

Articolul precedentȚigări de contrabandă confiscate în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I
Articolul următorHoţ identificat imediat după comiterea faptei