110 alegători au dispărut de pe listele electorale permanente din Mehedinți între cele două tururi de prezidențiale

Pregătirile pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, programat pentru duminică 24 noiembrie 2019, se apropie de finalizare, în județul Mehedinți. Chiar și listele electorale permanente au fost actualizare cu acuratețe. Astfel, între cele două tururi, de pe listele permanente de la nivelul județului au dispărut 110 persoane. Cei mai mulți erau din Severin, 69 de persoane.

Totul este gata pentru alegerile de duminică la nivelul județului Mehedinți. Au fost aduse buletinele de vot, s-au distribuit secțiilor, au fost amenajate secțiile de votare și chiar a fost actualizată lista electorală permanentă. Între cele două tururi de scrutin, de pe această listă au dispărut 110 persoane.

Dacă la primul tur al prezidențialelor, în Mehedinți erau așteptați la urne un număr de 231.149 de alegători, duminică, pe listele electorale permanente mai figurează înscriși un număr de 231.039 de alegători.

69 de alegători au dispărut din Severin

Cei mai mulți radiați de pe lista permanentă sunt din Drobeta Turnu Severin, 69 de alegători. Și în cel de-al doilea municipiu al județului, Orșova, de pe listele permanente s-au radiat 17 alegători. De asemenea, în ceea ce privește alegătorii radiați din orașe, situația este următoarea: Strehaia – 2 radiați, Baia de Aramă – 3 radiați, Vânju Mare – 3 radiați.

Autoritățile locale motivează aceste schimbări prin faptul că între cele două tururi de scrutin au mai decedat persoane sau și-au schimbat domiciliul. Există, evident, și cazuri de persoane care și-au pierdut drepturile electorale.

Cei 231.039 de alegători înscriși pe listele electorale permanente sunt așteptați duminică la vot, în 290 de secții de votare. 65 dintre aceste secții sunt amenajate doar în municipiul reședință de județ, Drobeta Turnu Severin.

Situația listelor permanente pe centre urbane:

Drobeta Turnu Severin: a scăzut numărul de la 89.698 la 89.629;

Orșova: a scăzut numărul de la 10.518 la 10.501;

Strehaia: a scăzut numărul de la 9.042 la 9.040;

Baia de Aramă: a scăzut numărul de la 4.565 la 4.562;

Vânju Mare: a scăzut numărul de la 4.858 la 4.855;

Articolul precedentExpoziție unicat la Castelul de Apă din Turnu Severin
Articolul următorCONSILIERE ANTIDROG LA PUȘCĂRIE