CJ Mehedinți, în parteneriat cu Primăria Drobeta Turnu Severin a depus o cerere de finanțare în vederea atragerii de fonduri europene pentru elaborarea documentației tehnico-economice în cazul obiectivului “File de istorie”. Cererea a fost depusă în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT), declară autoritățile județene.

Proiect va pune în valoare cele trei obiective situate în incinta Muzeului Regiunii Porților de Fier: vestigiile monumentului istoric “Podul lui Traian”, Turnul Belvedere, Amfiteatrul Roman și întreg spațiul public (aproximativ 4.000 mp), prin configurarea de zone prietenoase, dinamice, cu un design înalt de calitate, potrivite pentru deplasarea, relaxarea și socializarea turiștilor.
Investiția se va realiza în parteneriat cu Primăria Severin, care a introdus în proiect obiectivul “Ruinele bisericii medievale de la Drobeta Turnu Severin, a declarat președintele CJ, Aladin Georgescu.

Valoarea totală a documentației care va fi atrasă din fonduri europene este de 500 000 euro.

 

Articolul precedentMinistrul Educației: Am recomandat să nu se țină festivitățile de început de an. Directorii luaseră deja decizia
Articolul următorRaed Arafat: „Copilul va înțelege regulile dacă i le explicăm. E clar că la început va fi greu!”