A fost aprobat un proiect pilot privind încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin

Un proiect pilot propus de consilierii PNL, prin care se va testa o nouă metodă de asigurare a încălzirii și apei calde, pentru 480 de apartamente, a fost aprobat vineri, 22 noiembrie, de Consiliul Local al Municipiului Drobeta Turnu Severin. 

Este vorba despre o investiție realizată de Mehedinți Gaz într-un punct termic din zona blocurilor ANL din Turnu Severin. Ministrul Economiei Virgil Popescu anunță că în cazul în care proiectul se va dovedi a fi un succes va fi implementat în tot municipiul.

”Primul pas pentru rezolvarea problemei încălzirii în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost făcut astăzi. Am fost invitat la ședința extraordinară a Consiliului Local unde s-a votat, în unanimitate, hotărârea prin care s-a aprobat asocierea între SPAET și Mehedinți Gaz în vederea implementării proiectului pilot prin care cei de la Mehedinți Gaz vor asigura căldura și apa caldă pentru 480 de apartamente din municipiul Drobeta Turnu Severin. Asta se va face prin intermediul a două cazane care pot dezvolta, fiecare, o energie termică de 1 Gigacalorie, montate într-un punct termic, care se alimentează cu gaz”, a spus ministrul Virgil Popescu, prezent vineri la ședința Consiliului Local.

Ministrul Economiei estimează că la începutul lunii ianuarie locatarii celor 480 de apartamente vor primi căldură și apă caldă.

„Cred că la începutul lunii ianuarie în cele 480 de apartamente va fi livrată căldură și apă caldă. Dacă acest proiect se va dovedi un succes, eu personal consider că așa va fi, până la sfârșitul anului 2020 ar putea fi implementată această soluție la nivelul întregului municipiu. De asemenea, am discutat cu cei de la Mehedinți Gaz, ca în planul de investiții pe 2020, să includă și extinderea rețelei în zona de locuințe racordate la rețeaua primară”, a declarat ministrul Economiei.

Virgil Popescu a mai explicat că proiectul pentru întreg orașul ar costa circa 6 milioane de euro:

„Discuțiile care au fost cu reprezentații Mehedinți Gaz la București au fost că își pot asuma acest proiect, au capacitatea financiară să facă tot. Dacă nu au această capacitate financiară, lucrurile sunt mai simple, suma totată este de circa 6 milioane de euro. Ați văzut câți bani se alocă pentru subvenție. Este cu mult mai mult decât investiția aceasta. Deci nu cred că este un efort mare pentru Consiliul Local, pentru Primărie să facă ea în regie proprie acest proiect, iar să duci în punctele termice țevile de gaze nu este un lucru complicat”.

 

Articolul precedentCONSILIERE ANTIDROG LA PUȘCĂRIE
Articolul următor13 școli din Mehedinți au datorii de circa 190.000 de lei la încălzire