Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a anunţat luni un „ajutor umanitar imediat” de 100 de milioane de euro pentru Ucraina şi Republica Moldova, ajutor ce va consta în alimente, apă, materiale sanitare şi materiale pentru realizarea de adăposturi pentru refugiaţii care fug de războiul din Ucraina, transmite agenţia EFE.

Ajutorul va fi acordat pentru a creşte capacităţile de primire a refugiaţilor în interior Ucrainei şi pentru a susţine Republica Moldova, ţară care „se simte ameninţată” de invazia rusă şi „are nevoie de sprijin economic şi politic”, a explicat Borrell, la finalul unei reuniuni cu miniştrii europeni ai dezvoltării, desfăşurată în oraşul francez Montpellier, conform Agerpres.

De asemenea, a adăugat el, statele UE lucrează în prezent la încă un pachet de ajutor destinat Ucrainei, în valoare de 500 de milioane de euro şi care a fost deja anunţat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Sursa: Libertatea Zilei

Articolul precedentPeste 5000 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2
Articolul următor700 de locuri valabile la concursul pentru admiterea în cele două Școli Militare de Subofițeri Jandarmi