Este alertă alimentară în mai multe lanțuri de magazine din România, după ce mai multe produse au fost retrase de la raft.

ANSVSA anunță retragerea de la vânzare a produsului Proxi Ketchup dulce, producător SC Sitemari SRL, gramaj: 500g, nr. lot: lot 2/cod de bare: 5948688005328, din magazinele Profi.

În urma analizelor de laborator s-a descoperit depășirea dozei admise de îndulcitor, E950 Acesulfam de potasiu.

Persoanele care produsul de mai sus, cu termenul de valabilitate 10/11/2022 sunt rugate să nu-l consume, ci să-l returneze la magazin impreună cu bonul fiscal, urmând să primească în schimb contravaloarea lui. 

Lista completă cu magazinele de unde produsele au fost retrase o găsiți AICI. 

Un alt produs a fost retras din magazinele LIDL

”Lidl România vă informează cu privire la RECHEMAREA și returnarea produsului “Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g.

București, România, 02.09.2022, producătorul Emmi Dessert Italia S.p.a recheamă preventiv produsul „Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g” din lotul 170922 și cu termenul de valabilitate 17.09.2022. Ca urmare a analizării produsului, au fost depistate urme de nuci în produs, nedeclarate pe ambalaj.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, producatorul Emmi Dessert Italia S.p.a si Lidl România au reacționat fără întârziere și au scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl.

Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Caribbean Style Cheesecake Vegan fructul pasiunii, 2x100g” din lotul 170922 și cu termenul de valabilitate 17.09.2022”.

Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Caribbean Style, nu sunt afectate de această rechemare.”, au transmis într-un comunicat pentru ANSVSA.

Articolul precedentElevii din comuna Vânători vor învăța de astăzi într-o unitate de învățământ reabilitată
Articolul următorLegile Puterii/ Noi cu facturile și ratele, politicienii cu cearta sterilă: bătaie de joc pe nervii românilor