Cutremur puternic în sudul Mexicului, simțit până în capitala Ciudad de Mexico. Autoritățile sunt în alertă. Până în prezent nu au fost anunțate victime.

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Mexicului, mişcările telurice fiind resimţite până în capitala Ciudad de Mexico, a anunţat serviciul naţional de seismologie pe reţeaua socială X (fostă Twitter), transmite AFP. Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) citat de Reuters a anunţat o magnitudine de 5,9.

Epicentrul seismului a fost situat în oraşul Matias Romero din statul Oaxaca. Potrivit USGS, seismul a avut epicentrul la o adâncime de 108 kilometri.

Cutremurul a fost resimţit în mai multe zone din capitala mexicană care a emis o alertă în urma căreia zeci de persoane s-au grăbit să iasă din case. 

„Am simţit un şoc uşor”, a scris pe reţeaua socială X Marti Batres, primarul oraşului Ciudad de Mexico, unde locuiesc aproape nouă milioane de persoane. „Pentru moment nu au fost raportate pagube”, a adăugat edilul.

Autorităţile „examinează posibilele efecte” ale cutremurului pe teritoriul statului Oaxaca, a declarat guvernatorul acestuia, Salomon Jara.

Mexicul este situat pe „Cercul de foc al Pacificului”, o zonă în care convergenţa plăcilor tectonice provoacă o activitate seismică ridicată.

La 19 septembrie 2017, un cutremur cu magnitudinea 7,1 a provocat decesul a 369 de persoane, majoritatea în Ciudad de Mexico.

În 1985, un seism cu magnitudinea 8,1 a devastat centrul capitalei, ucigând peste 10.000 de persoane. 

Articolul precedentOdesa, din nou atacată – Putin vrea distrugerea sistemului electric – Anunțul lui Zelenski
Articolul următorHoroscopul zilei, sâmbătă, 7 octombrie 2023. Zodiile, la răscruce: Compasiune sau luptă. Cine va alege înțelept