Administrația Națională de Meteorologie a emis două alerte meteo Cod galben de ploi și vânt puternic.

Începând din această seară intră sub incidența avertizării 17 județe, iar de marți dimineață toată țara.

Prima alertă Cod galben va fi în vigoare luni de la ora 21.00 până marți ora 09.00.

În județele Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Buzău, Teleorman și Olt se anunță vânt cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.

În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În partea a doua a intervalului vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în general între 50 și 60 km/h. În intervalul marți ora 09.00 – ora 21.00, va intra în vigoare a doua alertă cod galben, în vigoare pentru toată țara.

Vântul va sufla la munte în rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali.

Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. 

Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

În special pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

Articolul precedentLudovic Orban: ”Voi propune sistarea evenimentelor private”
Articolul următorBilanț CoVid-19, 12 octombrie: 2.069 cazuri noi, 56 decese, 628 pacienți în ATI! 15 județe, cu coeficient de infectare de peste 1,5 la mia de locuitori. Vezi situația în județul tău