Ministerul Afacerilor Externe român anunță că alți 127 de cetățeni români au ajuns teferi în țară din infernul războiului din Israel.

”În continuarea informaţiilor transmise în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) transmite că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul după-amiezii zilei de 12 octombrie 2023, respectiv al nopţii dinspre 12 spre 13 octombrie 2023, alţi 127 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România, prin intermediul a trei curse operate de mai multe companii aeriene”, informează MAE.

MAE precizează că echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah şi echipa din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a Celulei de Criză MAE rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi pe aeroport.

MAE reaminteşte că cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi. MAE subliniază importanţa utilizării acestor canale de către cetăţenii români pentru centralizarea corectă a informaţiilor şi eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenţei consulare.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

Articolul precedentSchimbare majoră pentru PNL Mehedinți. 10 primari liberali au trecut la PSD
Articolul următorReprezentant BNR, despre rata dobânzii: „Este important să rămână unde e pentru mai mult timp”