Începând de sâmbătă dimineață s-a declanșat exercițiul național „SEISM 2018”, care constă în punerea în aplicare a Concepției naționale de răspuns post-seism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară s-au deplasat spre Capitală.

„Din cadrul unității noastre se deplasează la București 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o platformă CBRN, o autospecială de descarcerare grea, 2 ambulanțe SMURD, o autospecială de muncp operativă, un echipaj de căutare canină cu un autoturism, un autocar, un microbuz și modul PMA (Punctul Medical Avansat), 2 autocamioane de intervenție, 1 punct de comandă mobil pentru comandă și control”, a declarat Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

De asemenea, în capitală se vor deplasa 89 pompieri din cadrul ISU Drobeta.

Salvatorii mehedințeni intervin în diferite situații, conform scenariilor stabilite de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, la comanda căruia se află secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

Articolul precedentPETRE DAEA ÎL ATACĂ DUR PE SIEGFRIED MUREȘAN
Articolul următorExplozie de butelie într-un bloc din municipiul Turnu Severin