ANAF a anunțat că a amendat cu un MILION de lei un mare retailer care n-a respectat plafonarea adaosului comercial. Inspectorii fiscali au descoperit chiar situații în care acest adaos a fost dublat față de valoarea maximă acceptată.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF a identificat „un mare retailer din domeniul comerțului de bunuri cu ridicata și cu amănuntul” care nu respectă cota de adaos maximă de 20%, existând situații în care a rezultat un adaos de peste 42%, conform unui comunicat de presă al instituției.

Inspectorii antifraudă au verificat prețurile pentru produse achiziționate în perioada 1 – 29 august, iar operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.000.000 lei.

Inspectorii DGAF vor continua să verifice operatorii economici care comercializează gama de produse ce intră sub incidența actului normativ menționat, potrivit sursei citate.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală verifică modalitatea de aplicare a prevederilor OUG 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare, având la bază și colaborarea cu Consiliul Concurenței privind evoluția prețurilor în acest domeniu.

 

De la 1 august este în vigoare o ordonanță de urgență prin care adaosul comercial nu va depăși 20%

Articolul precedentSchimbări radicale ale vremii: temperaturile scad brusc, vin ploile. Zonele în care se instalează toamna
Articolul următorUn jurnalist suedez care a prezis corect laureații Nobel pentru literatură în ultimii doi ani crede ca anul acesta cele mai mari șanse le are Mircea Cărtărescu