Armata israeliană așteaptă ordinul pentru a intra în Fâșia Gaza după ce militarii au fost anunțați că vor primi undă verde curând. Victoria este foarte aproape, iar războiul se va muta în teritoriul grupării Hamas, anunță comandantul israelian. O serie de atacuri au lansat teroriștii asupra Israelului, iar armata a ripostat pe măsură. Bombardamente masive au fost raportate în sudul Fâșiei Gaza, acolo unde o biserică greco-ortodoxă a fost lovită. Spitalele sunt pline de răniți. Tensiunile sunt în creștere și cu Liban. 

Ministrul Apărării le-a spus trupelor din apropierea Gazei că ordinul de a intra în enclava palestiniană condusă de Hamas va veni dintr-un moment în altul. Comandantul spune că acum Gaza se vede de departe, în curând va fi văzută și din interior.

„Îi lovim puternic. Acum, manevrele noastre constau în a duce războiul în teritoriul lor. 0 08 MUSCA 0 12 Îi vom învinge în propriul lor teritoriu. 0 13 MUSCA 0 16 Va fi lung, va fi intens”, a spus gen. Yaron Finkelman, comandantul de sud al Forțelor Israeliene.

Liderul Hamas le cere susținătorilor săi să meargă la granița Israelului. 

Un nou atac cu rachete a fost lansat de Hamas în Tel Aviv. Sirenele au răsunat toată noaptea, iar proiectilele au fost interceptate.

A treia cea mai veche biserică din lume a fost lovită în urma bombardamentelor. Biserica Sfântul Porfirie era un adăpost pentru palestinieni, creștini și musulmani încă de la începutul războiului.

La cel mai mare spital din Gaza răniții sunt tratați chiar pe străzile din jurul unității.

Israelul a lansat un atac devastator asupra ascunzătorilor folosite de teroriștii Hamas. Zeci morți și de răniți au fost raportați în urma raidului din sudul Fâșiei Gaza.

Doi bărbați și o fetiță au fost răniți în urma unor lovituri cu rachete asupra orașului Kiriat Șmona din nordul statului Israel. Barajul cu zeci de proiectile a fost lansat dinspre Liban, iar Hamas a revendicat atacul. Tensiunile cu Hezbollah sunt și ele în creștere.

Armata israeliană confirmă că a mai distrus o bază militară în Liban a grupării Hezbollah după atac. 

Articolul precedentDepartamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie cu „precauție la nivel mondial” – Potențial de atacuri teroriste
Articolul următorCum va fi vremea în weekend – Vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă