Astăzi se vor înregistra temperaturi scăzute și chiar ninsori în zonele montane.

Iris Răducanu, meteorolog ANM, a explicat la Realitatea PLUS faptul că temperaturile au scăzut în aceste zile însă un nou episod cu vânt puternic nu se va repeta. În schimb, astăzi este posibil să avem lapoviță și ninsoare la munte.

„După acest pasaj cu intensificările vântului de ieri rămânem cu temperaturi sub normele specifice, temperaturi cuprinse între 10 și 20-21 de grade. Ne așteptăm la intensificări ale vântului în zona montană, dar în zilele următoare se vor diminua ca intensitate.

Ne așteptăm la ploi slabe și precipitații mixte. Episoade de vânt puternic cum au fost cele de ieri nu vor mai fi pe parcursul săptămânii viitoare.

Pe parcursul zilei de astăzi ne așteptăm la lapoviță și ninsoare în zonele montane”, a declarat Iris Răducanu la Realitatea PLUS.

Astăzi vremea se va răci și în jumătatea sudică, iar la nivelul întregii țări, valorile termice din timpul zilei, se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe, pe arii relativ extinse în nordul și centrul teritoriului și doar izolat în rest. Discutăm și despre precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pentru că acestea vor fi prezente astăzi la munte, în zona de nord a Carpaților Orientali, la altitudini mai mari de 1500 m. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste, unde vor fi rafale de 60…80 km/h și pe alocuri, ziua, în regiunile estice. Temperaturile maxime vor fi de la 8 grade în Maramureș, până spre 20…21 de grade în Banat, Oltenia și Muntenia. Dimineața și noaptea, cu totul izolat în depresiunile intramontane se va forma ceață. 

În București vremea se va răci față de ieri, astfel încât valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât ar trebui să fie în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară și la începutul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 5…8 grade. 

La munte vremea va continua să se răcească, devenind rece pentru această perioadă. Se vor semnala ploi slabe pe arii relativ extinse în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, iar local în restul zonei montane. Îndeosebi în nordul Carpaților Orientali, la altitudini mai mari de 1500 m, trecător vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă, unde vor fi rafale de 60…80 km/h. 

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorAtac masiv în sudul Israelului – Rachete lansate din Gaza