APARATURĂ ULTRAMODERNĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN DIN SEVERIN

Spitalul Județean de Urgență din Severin a fost dotat cu aparatură medicală ultramodernă, achiziționată de Consiliul Județean Mehedinți, din bugetul propriu. Aproape 900.000 de lei a costat investiția, iar printre aparatele amintite se găsesc echipamente pentru dializă, ortopedie, cardiologie, plus un aparat de ultimă generație cu care Medicina Legală măsoară și stabilește alcoolemia șoferilor. (vezi declarații în materialul VIDEO)

Circa 9 miliarde de lei vechi (898.128 RON) a investit Consiliul Județean Mehedinți în dotarea cu aparatură medical ultramodernă a mai multor secții din Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Vorbim aici de un aparat de hemodializă, ce înlocuiește echipamentul vechi de peste 20 de ani, de aparate pentru terapie cu laser și magnetoterapie, pentru secția de recuperare, dar și de echipamente de ultimă generație pentru operații la genunchi. Aceasta este contribuția Consiliului Județean, în subordinea căruia se află Spitalul, din fonduri proprii, pe lângă o serie de proiecte europene în care Spitalul Județean este prins la finanțare.

O altă achiziție deosebit de importantă este un aparat ce ajută la determinarea alcoolemiei. Echipamentul primit de Medicina Legală oferă o metodă mult mai modernă și sigură de determinare, recunoscută pe plan mondial.

Secția de Hemodializă a primit un aparat ultramodern de profil, după ce ani de zile a fost un domeniu vitregit la Spitalul Județean, un loc unde se lucre cu aparate cu o vechime de aproape 30 de ani.

La contribuția Consiliului Județean pentru dotarea cu aparatură modernă a Spitalului Județean, se adaugă și o contribuție venită din partea municipalității, un ajutor prețios pentru medicii de aici.

Încet, dar sigur, secțiile Spitalului Județean de Urgență din Severin intră în rândul medicinei modern și civilizate, sunt dotate cu aparatură care face munca medicilor mai ușoară și mai sigură, după ce ani de-a rândul aparatura veche ajungea să îi sperie pe pacienți sau să îi determine să ia calea altor centre medicale din țară.

Articolul precedentPeste 7.000 de țigarete descoperite de polițiști în urma unor percheziții la Butoiești
Articolul următorO femeie prinsă la volan sub influența alcoolului