Forțele armate din Israel au solicitat locuitorilor din Gaza și din partea nordică a enclavei să se reloceze în regiunea al-Mawasi, situată în vestul districtului Khan Younis.

Recent, zonele vizate de avertismente au fost extinse. În ultima comunicare, se recomandă evacuarea unor zone suplimentare din Gaza.

În Fâșia Gaza se observă o tendință: locuitorii care inițial au migrat din nord spre sud, conform solicitărilor israeliene, se reîntorc în locuințele lor. Ei afirmă că bombardamentele sunt la fel de intense și în sud, motiv pentru care „alegem să ne întoarcem în locuințele noastre”.

Agenția ONU responsabilă cu refugiații palestinieni raportează că Khan Younis și alte regiuni sudice au fost ținte ale atacurilor aeriene israeliene în ultimele zile, chiar dacă li s-a cerut oamenilor să se reloceze în sud.

Vineri, în raiduri aeriene, cel puțin 70 de palestinieni au pierit în timp ce se deplasau din nordul enclavei spre sud.

Articolul precedentExplozia cu sute de morți de la spitalul din Gaza agită lumea musulmană: Hezbollah cheamă la „o zi a mâniei”
Articolul următorMomentul în care a fost lovit spitalul din Gaza, surprins live de Al Jazeera. Imagini controversate – VIDEO