Mugurel Onofrei, un artist din Drobeta Turnu Severin, a scos la vânzare la sfârșitul anului trecut ultimele sale lucrări expuse la Castelul Artelor în scop caritabil.

Marcat de moartea subită a unei colege de la hidrocentrala Porţile de Fier I, răpită nemilos de cancer la 50 de ani, dar şi în amintirea altor colegi de muncă plecaţi din această lume de aceeaşi boală necruţătoare, Mugurel Onofrei a hotărât ca toate cele 50 de lucrări ale sale să fie vândute, iar banii să ajungă la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin..

“Rădăcinile” din Castelul Artelor au prins viață prin implicarea a 33 de oameni cu suflet mare, altruiști, care  au dorit să fie mai aproape de semenii îngenuncheați de boală, de prea multă suferință și disperare.

Pacienții internați la secția Oncologie a Spitalului Județean Mehedinți vor beneficia de o targă mobilă, un pat mobil, un cărucior instrumentar, burdufuri de pernă, toate acestea fiind achiziționate din banii strânși prin vânzarea lucrărilor expozitiei “Rădăcini de speranță”.

“Nu lăsați ca speranța să rămână captivă în cutia Pandorei, eliberați-o prin fiecare gest mărunt spre mângâierea celorlalți, prin aripa gândului care ocrotește, se roagă, alină. Actele mici de caritate au o nebănuită forță și dezvăluie firescul acela frumos, care încă sălășluiește în fiecare dintre noi. Să nu rămână stingher acest dar  pentru cei care viața nu mai are aceeași culoare! Întoarceți-vă sufletele, oameni buni, către cei fără speranță și înseninați-le puțin clipele!”, spune artsitul, care nu se află la prima acțiune de acest gen.

Articolul precedentAPIA Mehedinți: Fermierii pot depune cererile unice de plată începând de la 1 martie
Articolul următorLa volan pe străzile din Severin, fără permis de conducere