Astăzi valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât în mod normal pentru aceastã datã în exteriorul arcului carpatic și normale în restul țării.

Cerul va fi mai mult noros în nordul, estul, centrul şi parţial în ssud-estul țării, iar în cele vestice şi sudice variabil.

Pe arii restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, sub formã de ninsoare la munte, mixte în Transilvania şi mai ales ploaie şi lapoviţã în Moldova, Maramureş, nordul Crişanei şi posibil şi în Dobrogea.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în cea mai mare parte a Moldovei, unde se vor atinge viteze de 55…60 km/h.

Pe arii restrânse vor fi intensificări de 70…75 km/h, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, cu rafale de peste 90…100 km/h, determinând temporar transport de zãpadã, şi doar pe supafeţe şi la viteze mai mici în Transilvania, Oltenia şi Dobrogea (viteze de 35…50 km/h).

Se va semnala și ceaţã pe alocuri, asociatã şi cu depunere de chiciurã, în special în vest, pe vãi şi în depresiuni.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, iar cele minime între -8 şi 2 grade.

 

 

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: Suntem parte a unui imens puzzle care se zguduie zilnic și reașază piesele în funcție de interesele puternicilor vremii
Articolul următorOtrava la raft! Bomboanele pentru Ziua Îndrăgostiților, bombe cu E-uri. Analiza InfoCons care taie elanul iubitorilor de desfătări dulci