Ateliere de meșteșuguri populare la Biblioteca Județeană ”I. G. Bibicescu”

La Biblioteca Județeană ”I. G. Bibicescu” a fost organizat un atelier cu meșteri pielari din comuna mehedințeană Șișești, la care au participat elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Constantin Negreanu”, din Drobeta -Turnu Severin.

În Mehedinți, artiștii populari se manifestă în multe domenii ca pielaritul, olăritul, țesătoria. Ei au păstrat tradițiile vii, le-au transmis din generație în generație.

”Biblioteca dorește să fie liantul între tradițional și modern, apropiind noile generații de valorile și tradițiile populare, prin organizarea unor ateliere tematice din practica meșteșugurilor și tradițiilor populare. În linia acestei idei, s-a desfășurat activitatea de astăzi, activitate prin care elevii clasei a VIII-a, de la Școala Gimnazială Constantin Negreanu, din Drobeta -Turnu Severin, însoțiți de doamna profesoară Istodor Liliana, au învățat să realizeze opinci din piele, sub îndrumarea doamnei Buzatu Larisa și a domnului Opris Laurentiu, de la Asociația Meșterii Pielari din Șișești”, spune Cristina Firu, directorul bibliotecii.

Toți elevii prezenți au realizat o pereche de opinci în miniatură, pentru mulți dintre ei fiind pentru prima dată când au luat contact real cu aceat obiect vestimentar popular – opinca.

Biblioteca Județeană ” I. G. Bibicescu” și-a propus să desfășoare ateliere practice cu grupuri de elevi, prin care să popularizeze meșteșugurile și tradițiile populare, existente în județul Mehedinți.

Aceste ateliere se desfășoară lunar, participarea copiilor fiind gratuită.

 

Articolul precedentControale în instituțiile de administrație publică din Mehedinți
Articolul următorVineri seara, la Catedrala Episcopală, va fi săvârşit Paraclisul Sfântului Nectarie de la Eghina