Atenție! În perioadele cu temperaturi ridicate, fără ploaie, albinele și viespile devin agresive. Sunt nevoite să-şi caute alte surse de hrană, așa că, nu de puține ori, migrează către orașe. Pe timp de secetă și numărul tot mai ridicat de șerpi își fac apariția chiar și în orașe.

„Pe timp de secetă și caniculă, albinele devin foarte agresive, deoarece nu au ce să culeagă, câmpurile fiind uscate. Mai găsesc în anumite plante puțin nectar. Polen nu mai există și neavând ce mânca devin agresive.

Oamenii trebuie să aibă mare grijă, în astfel de perioade și să stea cât mai departe de stupi, să nu dea din mâini și să nu fie parfumați, când văd albinele agitate, avertizează apicultorii

Insectele, negăsind destul polen, caută alte surse de hrană și migrează către orașe. Către orașe ajung și din ce în ce mai multe reptile.

Deși sunt șerpi de casă și nu sunt periculoși.

Cetățenilor li se recomandă să solicite sprijinul în astfel de situații. De la începutul acestui an, prin apelurile primite prin SNU 112, doar echipajele Jandarmerilei Mehedinți au intervenit în 18 situații pentru îndepărtarea pericolului provocat de reptile. În majoritatea cazurilor, prezența reptilelor a fost semnalată în locuințe sau în proximitatea acestora, în zone cu vegetație sau pe câmpuri, pe garduri, în fântâni sau chiar în interiorul autoturismelor. Ultima intervenție de acest gen a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, când un echipaj de jandarmi a fost solicitat să intervină pentru îndepărtarea unui șarpe în lungime de peste un metru din canalizarea unei locuințe.

Specialiștii ne sfătuiesc să nu ne aventurăm, fără echipament adecvat, în munți, atunci când vine vorba de pericolul viperelor. În ceea ce privește albinele și viespile, trebuie să nu uităm că aceste insecte devin agresive din cauza temperaturilor care tot cresc şi înţeapă fără să fie provocate. De aceea, trebuie să avem, întotdeauna, la noi (în special persoanele alergice) un medicament antialergic. 

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL. Cine sunt membrii UDMR din funcții cheie
Articolul următorUn român și-a feliat pepenele la LIDL, în aparatul pentru tăiat pâine