Comisariatul Județean Mehedinți al Gărzii Naționale de Mediu a organizat o acțiune de verificare a accesului motorizat în Poiana Beletina din Munții Mehedinți, aflată  în zona de protecție integrală a Parcului Național Domogled –Valea Cernei.

Acțiunea s-a desfășurat  împreună o echipă a Geoparcului Platoul Mehedinți, Parcului Național Domgled –Valea Cernei și Inspectoratului Județean de Jandarmi.

La data controlului nu au fost identificate vehicule motorizate care intră ilegal in zonă. 

Cu ocazia controlului s-a constatat că Parcul Natural Geoparcul Platoul Mehedinți a demarat o acțiune de marcare a limitelor parcului, iar interzicerea accesului autovehiculelor în zona de protecție integrală este semnalizată.

Conform OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, cu modificările și completările ulterioare, art.53, alin. (2), constituie constravenții și se se sancționează cu amendă de la 5000 lei la 10000 lei, pentru persoane fizice și de la 30 000 lei la 60 000 lei  pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale: 
,, accesul neautorizat cu motociclete, ATV-uri, sănii cu motor, autoturisme sau alte tipuri de autovehicule pe suprafața ariilor naturale protejate, în afara drumurilor publice, a drumurilor forestiere pe care accesul nu este intezis prin semne sau bariere și a terenurilor special amenajate și semnalizate în acest scop”.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 36. Interzis la leagăne, permis la tiribombe
Articolul următorCOVID-19: 823 de cazuri noi la 8.045 de teste. Cazurile noi, pe județe