AUTORITĂȚILE DIN MEHEDINȚI FAC BILANȚUL DEZASTRULUI PROVOCAT DE VIJELIA DE DUMINICĂ SEARA (video)

O furtună fără precedent a făcut dezastru duminică seara, după ora 22:00, în județul Mehedinți, cele mai mari pagube înregistrându-se în municipiul Drobeta Turnu Severin și comuna limitrofă Șimian. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat în această dimineață în ședință extraordinară pentru evaluarea dezastrului. Prefectul Nicolae Drăghiea a primit bilanțul la primele ore ale dimineții.

Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a prezentat astăzi de dimineață bilanțul dezastrului provocat de o furtună extrem de violentă ce s-a abătut duminică seara peste județul Mehedinți. Cifrele sunt înfiorătoare, iar bilanțul dezastruos. Din fericire nu au existat persoane decedate, dar am avut răniți.

Vezi aici bilanțul prefectului:

În urma furtunii, situația arată astfel: Opt unități admninistrativ teritoriale, cu 10 localități, au fost afectate, printre care Drobeta Turnu Severin și Orșova. De asemenea mai vorbim despre localitățile Șimian, Strehaia, Căzănești, Magheru, Izvorul Bârzii. Au fost patru victime, o persoană la Severin și alte trei la Șimian, transportate la Urgență de echipajele SMURD. Au fost avariate 32 de acoperișuri de clădiri, dintre care 28 numai în Severin. Alte 3 acoperișuri au zburat la Șimian și unul la Strehaia. Au rămas fără energie electrică 13 localități. ISU Drobeta a intervenit în în Severin pentru degajarea a 16 acoperișuri sau părți din acestea, căzute, 11 copaci prăbușiți pe case, autoturisme, carosabil sau pe stâlpi electrici, pentru degajarea unui stâlp electric prăbușit peste o casă. În Strehaia s-a intervenit pentru localizarea unui incendiu la un stâlp eloectric. Nu mai puțin de 150 de apeluri s-au primit prin numărul de urgență 112.

De asemenea, prefectul cere o anchetă asupra firmelor care au montat acoperișuri și șarpante la blocurile din Severin.

Articolul precedentUn bărbat de pe un buldoexcavator a ajuns la spital
Articolul următorProcentul de promovabilitate la BAC în Mehedinți este de 56 la sută