Pentru a crește șansele de succes ale unui atac, infractorii cibernetici se folosesc de multe ori de context, de subiectele zilei care atrag audiență.
În debutul pandemiei, am observat folosirea abundentă a subiectului #Coronavirus în tentativele de fraudă, iar acum, odată cu începutul oficial al conflictului militar dintre Rusia și Ucraina, atacatorii vor exploata această nouă temă de interes internațional.
 
 Atenție în perioada următoare la tentative de fraudă în mediul online care folosesc ca element psihologic de situația din Ucraina, pentru a convinge utilizatorii să facă anumite acțiuni pripite.
 
Fiți vigilenți cu privire la postările de pe social media sau din mesaje primite din surse necunoscute, prin care se face apel la donații pentru cauza Ucrainei și evitați să furnizați date sau să trimiteți bani, fără o documentare referitor la legitimitatea inițiativei!
Eventuale plăți efectuate pe site-uri de #phishing pot duce la situația în care atacatorii să extragă de la dvs. nu doar bani, ci și datele de card sau date personale.
Evitați accesarea de link-uri din astfel de postări, ori din mesaje nesolicitate, venite din surse necunoscute.
Nu furnizați date financiare, date personale sau date de autentificare, în urma unor astfel de cereri venite pe social media.
Evitați sponsorizarea involuntară a criminalității cibernetice și raportați astfel de inițiative suspecte către Directorat la 1911 sau pe e-mail la [email protected]
 Antrenează-te pentru a identifica tenativele de fraudă online: https://sigurantaonline.ro
Sursa foto: Reuters
Articolul precedent25 februarie: 8.974 cazuri COVID și 115 decese
Articolul următorFetiţă din Mehedinţi muşcată de un câine la ora de educaţie fizică