Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, noi mesaje de vreme severă. Codurile galben și portocaliu de fenomene extreme au fost actualizate. 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate:  21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi în cursul serii și al nopții, pe alocuri și în vestul și sud-estul țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 11:00 – 21 iunie, ora 22:00
Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din sudul și estul țării.

Imagine

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și disconfort termic
Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.
      
Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și  Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Articolul precedentVIDEO | Interviu eveniment la „Culisele Statului Paralel”: Mărturii incendiare ale magnatului Ovidiu Tender
Articolul următorEmil Boc, repetentul emisiunii Culisele Puterii