Un avion de mărfuri s-a prăbuşit marţi în Alaska, cu două persoane la bord, care probabil au murit, au anunţat autorităţile americane, transmite AFP.

Accidentul a avut loc în jurul orei 10 dimineaţa, în apropierea aeroportului din Fairbanks, oraş din centrul acestui stat situat în extremul nord-vest al continentului american, a explicat poliţia din Alaska, într-un comunicat.

Aparatul avea „două persoane la bord” şi s-a prăbuşit „în râul Tanana”, la mai puţin de 10 minute după decolare. 

„Avionul a căzut pe un deal abrupt de pe malul râului, unde a luat foc. Nu au fost găsiţi supravieţuitori”, a precizat poliţia.

O fotografie a prăbuşirii furnizată de autorităţi arată copaci în flăcări pe marginea unui râu acoperit de gheaţă, în mijlocul căruia resturile avionului sunt abia perceptibile.

Aparatul era un Douglas DC-4. Creat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, acest model nu a fost produs de mai bine de treizeci de ani şi în prezent este folosit în principal pentru transportul de mărfuri.

Avionul efectua un zbor pentru a transporta combustibil, a confirmat Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor din SUA (NTSB). Această agenţie guvernamentală a deschis o anchetă. 

Articolul precedentDecizie radicală: Profesorii ar putea să poarte arme în școli
Articolul următorBaschet feminin: CSM CSU Constanţa a câştigat în premieră titlul de campioană naţională