BACTERII UCIGAȘE LA SPITALUL JUDEȚEAN DIN SEVERIN

Caz șocant la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin! Patru persoane au murit cu zile, după ce s-au infectat cu două bacterii periculoase la secția ATI a Spitalului Județean. Sectorul septic al secției este închis, iar bacteriile par să fi fost luate din instalația de ventilație. Mărturie șocantă a fiicei uneia dintre victime. (vezi declarații VIDEO, mai jos!)

Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Severin este infectată cu două bacterii periculoase. Nu mai puțin de patru persoane au murit, la finele lunii aprilie, la această secție după ce au fost infectate cu bacteriile Klebsiella și Acinetobacter. Este vorba de o femeie de 54 de ani și alte trei persoane cu vârste cuprinse între 64 și 65 de ani. Atât oficialii din Spitalul Județean, cât și cei de la Direcția de Sănătate Publică Mehedinți recunosc existența bacteriilor ucigașe, dar și decesele respective. Situația critică a dus la închiderea sectorului septic al Secției ATI, bolnavii fiind redirecționață către alte spitale. Coșmarul a început undeva după jumătatea lunii martie și a culminat cu finele lunii aprilie când a murit ultimul dintre cei patru pacienți.

dr. MARINICĂ STOIAN, reprezentant DSP Mehedinți:

După toate analizele și calculele, se pare că bacteria vine chiar prin sistemul de ventilație al pacienților ce sunt intubați și oxigenați la ATI. Specialiștii în control epidemiologic de la Serviciul Prevenire Infecții Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM) al Spitalului Județean recunosc faptul că există probleme și că s-a dispus închiderea sectorului septic al ATI.

dr. OANA BANU, șef Serviciu SPIAAM Spitalul Județean Severin:

Printre cei patru pacienți decedați se află și o femeie de 54 de ani care ajunsese la ATI cu o plagă postoperatorie infectată. Aceasta a fost ucisă de periculoasele bacterii. Însă cel mai șocant dintre cazuri este cel al unui bărbat de 64 de ani din satul Crivina. Acesta a ajuns la spital cu o insuficiență cardiacă, a fost externat, dar s-a întors cu complicații respiratorii date de una dintre bacterii. A doua internare i-a adus o nouă bacterie, care până la urmă s-a dovedit fatală. Mărturiile vecinilor, dar și ale fiicei pacientului din Crivina sunt șocante.

Mărturia fiicei celui decedat, pacientul din Crivina:  

Ce spune o vecină din Crivina a celui decedat:

Ministerul Sănătății a reacționat imediat la situația din Spitalul Județean. Într-un comunicat de presă se arată la finalul lunii aprilie 2019 au fost înregistrate 4 cazuri de infecții nosocomiale. Ministerul Sănătății a cerut Direcției de Sănătate Publică Mehedinți să verifice modul în care Spitalul Județean a respectat procedurile în acest caz și a solicitat ca după finalizarea activitatilor de dezinfectie, Directia de Sanatate Publica Mehedinti să se deplaseze la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din secția de ATI. În funcție de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activității.

Articolul precedentAPIA Mehedinți efectuează plata ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale
Articolul următorCupa Națională de Enduro 2019, în Mehedinți