BAZINUL DE OLIMPIC DIN SEVERIN PRIMEȘTE FINANȚARE

O veste extraordinară pentru severineni și nu numai! Guvernul României a aprobat finanțarea pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea bazinului de înot din Severin. După ani de zile în care ajunsese o ruină, complexul sportiv de altădată își reia strălucirea și, în 2 ani, va deveni unul dintre cele mai moderne din România.

 

După o lungă perioadă în care ajunsese o ruină, Bazinul Olimpic, cel cu care Severinul se mândrea înainte de Revoluție, intră în reabilitare. Ceea ce părea doar un vis frumos, devine o realitate, în cel mult doi ani. Primul pas, și cel mai important de altfel, a fost făcut! Guvernul a aprobat, în ședința din data de 9 septembrie 2019, indicatorii tehnico-economici ai proiectului care vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Bazinului de înot din Drobeta Turnu Severin.

Peste 12 milioane de euro

Investiția are o valoare de 12,3 milioane de euro și este suportată, în mare parte, de Compania Națională de Investiții, la care se adaugă și o contribuție a Consiliului Județean Mehedinți. Conform proiectului, Bazinul de înot va avea, pe de o parte, spațiul modern destinat înotului, cabinet medical, grupuri sanitare, vestiare, cabine de schimb, iar pe de altă parte, va avea spații pentru saună, masaj, jacuzzi, salină, dușuri, sală de fitness, birouri administrative și spații pentru depozitare. Totodată, se vor face lucrări necesare creșterii performanței energetice prin anveloparea clădirii. În urma investiției care se va face, Bazinul de înot din Drobeta Turnu Severin va fi unul care va corespunde organizării evenimentelor olimpice, acesta urmând să fie dotat cu toate echipamentele performante de monitorizare și măsurare a competițiilor. Demersurile și insistențele pentru obținerea finanțării durează de aproape 5 ani.

În timp ce nimeni nu mai credea că bazinul olimpic mai poate să renască, autoritățile publice locale au parcurs un drum lung, chinuitor și plin de ghinioane. Numai studiul de fezabilitate a trebuit refăcut de câteva ori. Într-un final, soluția a fost găsită și se va intra în linie dreaptă pentru a reabilita obiectivul și pentru a-l face unul dintre cele mai moderne din țară. De altfel, nu numai Consiliul Județean a făcut zeci de demersuri pentru a găsi soluția salvatoare, ci și municipalitatea din Severin. Și asta pentru că bazinul de înot înseamnă performanță și excelență locală.

În prezent, obiectivul se află la Compania Națională de Investiții, iar decizia de finanțare are la bază în primul rând Strategia de Dezvoltare a Județului Mehedinți, revitalizarea infrastructurii sportive locale și naționale, crearea condițiilor necesare practicării sporturilor de masă benefice pentru sănătate, dar și crearea premiselor pentru creșterea performanțelor românești la nivel internațional.

Articolul precedentAcces gratuit la Ștrandul Municipal Schela Cladovei și la Patinoarul Municipal pentru elevii premianți
Articolul următorCadavru descoperit pe un câmp în apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin