Casa Națională de Pensii Publice, prin intermediul caselor teritoriale de pensii, pune la dispoziția pensionarilor și asiguraților sistemului public de pensii noi bilete de tratament balnear în perioada imediat următoare.

Marți, 10 octombrie 2023, CNPP a semnat noi contracte subsecvente cu operatorii de turism balnear aflați în relație contractuală cu instituția. Se asigură, astfel, un număr suplimentar de 10.000 locuri, disponibile până la sfârșitul anului în curs, respectiv pentru seriile 15 – 18. Persoanele interesate sunt așteptate la sediile caselor teritoriale de pensii sau în mediul online pentru a solicita aceste bilete.

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că amendamentele adăugate proiectului de lege privind pensiile speciale, adoptat de Senat, sunt considerate de el a fi corecte, legitime și rezonabile, astfel încât nu ar trebui să mai genereze probleme de constituționalitate. Aceste amendamente au fost introduse pentru a conforma proiectul cu decizia Curții Constituționale. Premierul a menționat că săptămâna viitoare proiectul va fi supus dezbaterii în Camera Deputaților și a subliniat importanța unui proces legislativ urgent.

Cu toate acestea, el a recunoscut că există posibilitatea ca legea să fie contestată din nou, dar a subliniat că trăim într-o democrație și un stat de drept, astfel încât, din punctul său de vedere, nu ar trebui să apară probleme în acest moment. Ciolacu a anticipat că legea privind pensiile generale va fi adoptată de Parlament până la sfârșitul anului, iar în continuare au fost menționate și eforturile pentru a satisface cerințele Comisiei Europene în ceea ce privește reforma sistemului de pensii.

Sursă: DCBusiness.ro

Articolul precedentAcuzații grave de la un ONG: Israelul a folosit fosfor alb în operaţiunile militare din Gaza şi Liban
Articolul următorSchimbare majoră pentru PNL Mehedinți. 10 primari liberali au trecut la PSD