Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a vorbit duminică seara despre evoluția războiului, situația din România dar și felul în care protestele din România și țările europene pot fi în favoarea lui Putin.

Bobby Păunescu a vorbit despre evoluția războiului din ultima săptămână dar și despre felul în care situația externă influențează România:

„Situația nu e roză, războiul bate la ușa efectiv. Nu vrem să panicăm, dar trebuie spus, cei care sunt (n.r. la putere) nu trebuie să stea să fure ce a mai rămas că să-i prindă situația de criză pe bani, pe domnii miniștri. Sunt o grămadă de lucruri de discutat aici, lucruri care nu funcționează. Punctul culminant este situația cu apă, energia, căldură, care dintr-o dată aflăm…Președintele României ne-a anunțat că România e un stat eșuat, din America am aflat că o ducem extraordinar, când a fost în America spunea un lucru și se adresa cetățenilor din România: faptul că cetățenii nu vor avea de suferit. Uite că avem. Nu putem să mințim, trebuie să spunem realitatea.

Trebuie informată populația ce trebuie să facă în caz că suntem atacați. Așa cum ați văzut anexarea celor 4 regiuni ale Ucrainei, anexare ilegală, deja au început să piardă din teritorii. 

Este o situație deosebită. În Anglia, Germania, Franța, îi anunță pe oameni ce se întâmplă cu căldură, cu enegia, în caz de război. Foarte mulți nu sunt mulțumiți și ies în stradă. 

Una este să fie organizate în favoarea lui Putin și una este să fie un efect al situației date și gândite de către niște oameni de la Moscova mai bine decât cei de la Bruxelles. Europa nu mai funcționează așa cum funcționa, fiecare țară e pentru ea, să își apere spatele, cetățenii, germanii nationalizeaza toate lucrurile rusești ale oligarhilor, francezii, italienii, România nu – România preferă să lase cetățeanul în sărăcie decât să nationalizeze bunuri ale oligarhilor rușii. 

Tot în politică celor de la Moscova a fost că România, având în vedere că România e controlată de catre cei de la Moscova, dacă reușesc pe soldații americani și pe America să își schimbe total părerea despre România. Dacă America pleca de aici  situația e gravă. A circulat știrea prin care un audit făcut de un domn de la Pentagon la baza de la Kogălniceanu a descoperit niște lucruri grave. Am spus că acolo situația e gravă, am fost informați că firma Strabac și-a oprit activitatea însă aflăm că ea își continuă activitatea. Firma aparține unui oligarh de pe lista roșie.

Să ajungă americanii să vină aici să facă audit să găsească nereguli…asta arată că nu se caută altceva decât să căutăm să-i îndepărtăm pe cei din America de aici. Eu nu vreau să ajung să trăiesc că la Moscova, am fost acolo”, a explicat Bobby Păunescu.

Articolul precedentValorile termice vor continua să scadă astăzi. Unde se întâmplă
Articolul următorCULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre protestul AUR: „Foarte slabi organizatorii. Cei care l-au sprijinit pe Simion au fost amatori”