Regizorul și omul de televiziune Bobby Păunescu și liderul AUR, George Simion, au avut un dialog plin de adevăruri, dar și de soluții la spinoasa problemă a privatizării Petrom.

Invitații Alexandrei Păcuraru au prezentat o serie de propuneri prin care statul ar putea recupera sumele datorate de OMV Petrom. Marius Marinescu a sugerat ca una dintre soluții sa fie majorarea redevenței de la 6% la 17%.

G. Simion: Vom fi săptămâna viitoare la rezervele statului, pentru a verifca cât a rezervat Petrom.

B. Păunescu: Înainte de creșterea redevenței, primul pas, trebuie să încercăm să protejăm acea majortate de 40-50% din populație care nu-și permite să meargă nici la dentist.

G. Simion: OMV trebuie să-și plătească dările corect, cu acei bani putem să oferim sprijin sărmanilor țării.

B. Păunescu: Trebuie să verificat, de la avocații cu care lucrați, pentru a vedea dacă au fost îndeplinite clauzele de până acum și dacă nu, să fie atacate ca atare. Clauze, prețuri post transfer. Trebuie să spunem că sunt unele clauzele incredibile: cea care spune că statul nu are voie să discute cu nicio companie americană fără aprobarea OMV și aceea că orice lege vizând exploatări offshore sau onshore pe petrol și gaze trebuie să aibă acordul OMV.

G. Simion: Ne-au făcut pe noi ruși și rusofili, dar ei au dat o companie strategică, precum Petrom, către OMV, care are legături cu Federația Rusă. (…) Dan Ioan Popescu este una dintre persoanele acuzate că și-ar fi luat cea mai are șpagă din această afacere. În SUA există o lege care verifică acest lucru”, a spus George Simion în emisiunea „România Suverană

 

Articolul precedentROMÂNIA SUVERANĂ | Europa se află la răscruce, în cel mai dificil moment de după al Doilea Război Mondial
Articolul următorGeorge Simion, noi dezvăluiri bombă în dosarul Petrom. Planul prin care compania poate fi descurajată