BREXITUL LA ȘCOALA DIN HUSNICIOARA

UN COPAC NUMIT BREXIT! Uneori fantezia și spiritul de observație al copiilor sunt atât de ascuțite și de uimitoare încât te lasă fără cuvinte. Este și exemplul unei lucrări pregătite de un elev al Școlii generale din comuna mehedințeană Husnicioara, de Ziua Europei. Este vorba de Uniunea Europeană, reprezentată sub forma unui copac, ale cărui frunze sunt steagurile celor 28 de state membre. O singură frunză nu e la locul ei, ci cade simbolic pe jos, aceea cu drapelul Marii Britanii.

O școală generală din mediul rural, mai ales atunci când se află într-o comună izolată, ar putea fi considerate, de cele mai multe ori, periferică și poate neînsemnată. Un elev de gimnaziu de la Școala Generală din comuna mehedințeană Husnicioara demonstrează, însă, contrariul. Cu fantezie, imaginație și mult spirit de observație, micuțul a dovedit că este foarte bine informat în ceea ce privește BREXIT-ul. Mai exact, copilul a realizat un desen în cinstea sărbătorii de Ziua Europei, atât de sugestiv, încât a impresionat nu numai corpul profesoral ci și pe unul dintre europarlamentarii care au călcat pragul acestei școli. Desenul a fost expus la loc de cinste pe holul școlii și reprezintă o viziune originală și profundă asupra Uniunii Europene. Prin ocii acestui copil, Uniunea Europeană se vede ca un tablou sugestiv din care nu lipsește celebrul BREXIT. Europa este un copac cu 28 de fruze, pictate după culorile drapelelor fiecărui stat membru. O singură frunză a căzut din pom, aceea alocată Marii Britanii!

Desenul a fost admirat și apreciat și de europarlamentarul român Marian Jean Marinescu, în timpul vizitei pe care acesta a făcut-o în clădirea școlii de la Husnicioara. Este, de altfel, o școală mică, dar foarte bine dotată, curată și primitoare, în care copiii vin cu plăcere și învață chiar foarte bine.

Articolul precedentAPIA Mehedinți: Se plătește ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor
Articolul următorIPJ Mehedinți: Nu se eliberează certificate de cazier din cauza unor probleme tehnice