O alertă alimentară gravă a fost declanșată în Ungaria după ce un consumator a găsit bucăți de sticlă într-un borcan cu zacuscă produsă în România. Descoperirea a fost raportată autorităților maghiare, care au acționat imediat pentru retragerea lotului din comerț.

În dimineața zilei de 16 aprilie, autoritățile sanitare veterinare din Ungaria au transmis o notificare oficială către autoritățile române cu privire la un incident deosebit de grav. Un consumator, după ce a achiziționat un borcan de zacuscă cu fasole, a descoperit cu surprindere și îngrijorare fragmente de sticlă în interiorul produsului, relatează Click.ro. Alarmat de această descoperire neașteptată, consumatorul a raportat imediat situația autorităților sanitare, declanșând astfel un lanț de acțiuni urgente. În urma semnalului de alertă, autoritățile sanitare au inițiat o anchetă amănunțită pentru a investiga circumstanțele acestui incident alarmant și pentru a evalua gradul de pericol asociat consumului acestui produs contaminat.

Trucul lui Radu Anton Roman pentru cea mai gustoasă zacuscă. Ce trebuie să faci cu legumele înainte de a le căli

Pe baza investigațiilor întreprinse, s-a ajuns la concluzia că expunerea la riscul prezentat de acest produs reprezintă o amenințare semnificativă pentru sănătatea și siguranța consumatorului, impunând astfel necesitatea imediată a retragerii lotului în cauză de pe piață. În plus, gravitatea situației a determinat activarea sistemului european de alertă alimentară, garantând astfel că informațiile privind pericolul asociat acestui produs sunt comunicate și către celelalte state membre ale Uniunii Europene, pentru a se asigura protecția colectivă a consumatorilor europeni.

Citește și Zacusca țărănească tradițională – Secretul rețetei românești, transmis din generație în generație

 
 
Articolul precedentBăncile au făcut profituri istorice pe seama românilor care vor să trăiască mai bine
Articolul următorCozmin Gușă, candidat independent la Cotroceni! Analistul politic are susținerea Clubului de gândire Gold