CAMPANIA DE VACCINARE, PALIDĂ ÎN MEHEDINȚI

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a prezentat o situația completă a procesului de vaccinare antigripală, dar și a campaniei de vaccinare anti-rujeolică, în cadrul ședinței de astăzi a Colegiului Prefectural. Mare parte din dozele de vaccin antigripal au sosit și se administrează.

Vaccinarea, de orice fel ar fi ea, pare să nu mai fie un deziderat pentru populația de astăzi, cauzele lipsei de interes fiind dintre cele mai variate. Vorbim atât de refuzul părinților, cât și de numărul mare de copii care pleacă din țară, dar rămân în evidențele de asigurări medicale, afectând statistica.

Copiii noștri nu mai sunt vaccinați pentru că, pe de o parte, părinții refuză, iar pe de altă parte, pentru că se pleacă masiv din țară, iar noi nu îi putem îndepărta din statisticile noastre pe acești copii”, a precizat directorul DSP Mehedinți, dr. Miruna Constantin.

28.000 de doze de vaccin antigripal

Cu toate acestea, interesul pentru ca aceste campanii să se deruleze la cele mai bune cote a fost unul ridicat din partea Direcției de Sănătate Publică Mehedinți. Directorul acestei structuri a prezentat o situație completă în ședința colegiului prefectural. Peste 28.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în Mehedinți.

„Pentru județul Mehedinți au fost alocate un număr de 28.270 de doze de vaccine antigripal, în concordanță cu solicitările colegilor noștri medici de familie. Sunt vaccinate gratuit doar anumite grupe de risc și nu întreaga populație. Deocamdată în județ au ajuns 940 de doze, care au fost distribuite, conform metodologiei, personalului medical. De asemenea, în a doua etapă au sosit alte 9.420 de doze, care sunt distribuite deja către medicii de familie. Restul de doze vor sosi în perioada următoare”, a precizat directorul DSP Mehedinți, dr. Miruna Constantin.

O altă categorie de vaccin este cel diferotetanic, care se administrează de la vârsta de 14 ani. Rata de administrare la nivel județean este, potrivit DSP Mehedinți, de circa 12 la sută.

Totuși, reprezentanții DSP Mehedinți recunosc faptul că vaccinarea, cel puțin cea anti-rujeolică este sub valorile optimală, chiar dacă procentul a depășit 80 la sută. Rata optimală este cea de peste 95 la sută. O serie de campanii, multe dintre ele door-to-door au fost derulate, în special ăn mediul rural, pentru vaccinarea anti-rujeolică.

Articolul precedentA furat banii din cutia milei în biserica din Godeanu
Articolul următor6,71%, rata şomajului în Mehedinți