Oamenii legii au desfășurat activităţi  preventive privind  prevenirea traficului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi  în gara municipiului Drobeta Turnu Severin.

Traficul de persoane constituie o violare a drepturilor omului și o atingere adusă demnității și integrității ființei umane. Traficul de persoane  poate  fi  înţeles ca fiind o formă modernă  de sclavie, ce apare în momentul  în care o persoană  îşi exercită controlul total asupra alteia , folosindu-se de ameninţări, violenţe sau alte forme de constrângere, o exploatează economic, renumerând-o insuficient sau deloc pentru munca ori serviciile oferite.

Polițiștii  Compartimentului  de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu poliţiştii  Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul  Regional Craiova, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră  Mehedinţi, Brigăzii  de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova,  Serviciului de Combatere a Criminalităţii  Organizate Mehedinţi şi  Poliţiei  Transporturi  Mehedinți au desfășurat activităţi  preventive privind  prevenirea traficului de persoane. Activităţile s-au desfăşurat  în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi  în gara municipiului Drobeta Turnu Severin.

”Scopul acțiunilor  a  constat  în creşterea  nivelului  de conştientizare a populaţiei generale privind fenomenul traficului de persoane. Activităţile  au  vizat  informarea și  conştientizarea persoanelor din comunitate  cu privire la factorii de risc care pot duce la racolarea victimelor traficului de persoane, pericolul acceptării unui loc de muncă fără să fie bine informaţi cu privire la acel loc de muncă, sfaturi cu privire la ieşirea din situaţia de trafic, eliminarea atitudinilor de subestimare a fenomenului”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți.

Au  fost distribuite  materiale informative din cadrul campaniei naționale ,,Cunoaşte-ţi drepturile ! ” ,,Respectă-ţi obligaţiile !” şi au fost afişate postere specifice campaniei, beneficiarii  fiind persoane din comunitate.

 

 

Articolul precedent100% TU DECIZI! Claudiu Manda, contabilul mafiei din Craiova. Locotenentul lui Dragnea la distrugerea Justiției
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 4. Ana Măiță, mamazoana